Vorig jaar was black Friday in België weer ontzettend geslaagd. Verkoopcijfers blijven stijgen en de Belgische consument geniet elk jaar weer van hoge kortingen op zijn of haar boodschappen. Black Friday in België garandeert echter niet altijd de beste kortingen van het jaar. In deze post gaan we in op hoe black Friday vorig jaar verliep en wat we hiervan kunnen leren.

De cijfers

De cijfers liegen niet: Wij Belgen houden van Black Friday! Vorig jaar steeg bijvoorbeeld het aantal elektronische verkopen tegenover het jaar daarvoor met 12%. Ook zagen we de aankopen op webshops stijgen met meer dan 60% ten opzichte van een normale vrijdag.

Het aantal winkels dat mee doet met de black Friday in België is ook gestegen. Met een stijging van 70 winkelketens naar 119 is dit een stijging van 70% ten opzichte van 2017.

Zoals je kunt zien stijgen de cijfers voor Black Friday elk jaar weer, en we hopen dit jaar nog meer leuke kortingen te scoren dan vorig jaar.

Waar kon je de beste koopjes vinden?

De Media Markt is altijd één van de grootste winkelketens geweest die mee doet aan de black Friday in België. Dit zal het komend jaar niet veranderen. Als je goedkope elektronica wilde scoren dan was dit ook vorig jaar de plek om naartoe te gaan.

Zo waren er hoge kortingen op Gsm’s, Tv’s, computers, stereosystemen en gameconsoles. Ook huishoudelijke apparaten waren flink afgeprijsd en waren erg gewild bij het winkelende Belgische publiek.

Mocht je liever online shoppen dan was de e-commerce gigant Amazon ook een hele goede keuze. Deze heeft regelmatig al de beste prijzen beschikbaar en tijdens black Friday van vorig jaar overtrof die zichzelf weer met de vele hoge kortingen op alles van elektronica en witgoed, tot boeken en schoolartikelen.

Maar ook kleine winkeltjes en ketens doen steeds vaker mee met black Friday. Mocht je nog iets uit een kleinere boetiek of ander klein winkeltje nodig hebben dan bestaat er een goede kans dat je tijdens black Friday je slag kunt slaan.

Online of in de winkel?

Nog een belangrijke vraag om over na te denken is of je online moet kopen of in de winkel. Als je van de gezelligheid houdt dan is het zeker een aanrader om tot Brussel of Antwerpen proberen te geraken. Hier zijn veruit de meeste winkels die mee doen aan de black Friday in België.

Online heeft ook zijn voordelen, en dit heeft vooral te maken met het groot assortiment waar je door kan bladeren. Als je al weet wat je wilt halen kan je heel makkelijk alle prijzen vergelijken en ook gelijk kijken hoeveel de producten daadwerkelijk afgeprijsd zijn. Zo weet je dus zeker dat je de beste koopjes vindt en dat je zo veel mogelijk bespaart.

Wat we moeten onthouden

In eerste instantie is het belangrijk om objectief te kijken naar de aanbiedingen en niet meegesleurd worden in alle hype die Black Friday met zich meebrengt. Het kan heel makkelijk zijn om te veel in te kopen of zelfs je geld uit te geven aan dingen die je helemaal niet wilt of nodig hebt.

Met de forse stijging in de cijfers omtrent black Friday kunnen we er ook vanuit gaan dat er dit jaar meer winkels meedoen en dus ook veel meer producten in de aanbieding zijn. Dit betekent dat je nog beter op moet letten waar je koopt en het maakt online shoppen tijdens black Friday veel aantrekkelijker.

Conclusie

Black Friday in België is een ideale tijd om producten in te slaan voor kerst, of een voorraadje te scoren van je lievelingsproducten. Vorig jaar was black Friday in België al veel groter dan het jaar daarvoor, en het wordt verwacht dat deze stijging door zal gaan in 2019.

Door goed in de gaten te houden welke winkels mee doen met Black Friday en goed online naar de aanbiedingen te kijken kan je ervoor zorgen dat je op alle producten de best mogelijke deals scoort.

Hoe verliep black Friday vorig jaar en wat kunnen we ervan leren?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Post navigation