Black Friday, ook wel zwarte vrijdag genoemd, is een traditie die over is gewaaid vanuit Amerika. Maar, wat is black Friday precies, en wat heb je eraan? Deze vragen gaan we uitgebreid beantwoorden in deze blog post!

Black Friday is een Amerikaanse traditie die in eind November plaatsvindt. Het is op de Vrijdag na Thanksgiving, en houdt in dat er in het hele land een mega-uitverkoop is waarbij iedereen de kans heeft om de beste koopjes in te slaan. Thanksgiving valt altijd op de laatste Donderdag van November, black Friday is altijd de dag erna. Black Friday valt dus op de vierde Vrijdag van November, maar dat is nog niet bij alle Belgen bekend.

Er zijn ook alternatieve dagen gedurende het jaar die ook als black Friday bestempeld worden door winkeliers. Zo is er “spring black Friday” en was er in 2019 ook een black Friday in July! Dit zijn vaak evenementen die gehouden worden door bepaalde winkeliers en retailers, en zijn niet verbonden aan een traditionele viering zoals de black Friday na Thanksgiving in Amerika.

Black Friday in België

In de afgelopen jaren gaan meer en meer landen meedoen aan Black Friday. Dit begon met Engeland, maar wij Belgen zijn er een aantal jaar geleden ook mee begonnen. We zien dan ook elk jaar meer en meer winkels zijn, die mee gaan doen aan black Friday, en dat betekent dus dat wij ook kunnen genieten van al die prachtige aanbiedingen!

Het zal nog wel even duren voordat alle Belgische consumenten gewend zijn aan het idee en er volledig van gaan profiteren. Wel zien we de winkel straten elke zwarte vrijdag drukker en drukker worden. Ook online slaan wij Belgen onze slag met Black Friday, en het aantal verkopen stijgt nog steeds jaar naar jaar. Het aantal stijgt zo hard dat in 2017 en 2018, online transacties gemiddeld rond de 50% per jaar stegen.

black friday

Ook al moeten we niet verwachten dat Black Friday de plaats van de Belgische Solden overneemt, is het wel een goede kans om extra korting te pakken op je boodschappen. Vier je kerst of zoek je een leuk nieuwjaarcadeautje, dan komt zwarte vrijdag ook heel goed uit natuurlijk.

Import-solden of nieuwe feestdag; wat je er ook van vindt, Black Friday zal niet zomaar weg gaan. Ook al is het een traditie die overgewaaid is van onze (ver-) westerse buren, is het een mooie kans voor alle Belgische consumenten en retailers om te profiteren van de hoge kortingen.

Black Friday: Wat Is Het En Waar Komt Het Vandaan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Post navigation