Black Friday is een geweldige tijd van het jaar; je kan genieten van mooie aanbiedingen en de Belgische gezelligheid straalt ervan af. Helaas is het niet altijd feest tijdens zwarte vrijdag, en leveren veel consumenten hun geld in zonder daadwerkelijk geld te besparen. Hoe is dit mogelijk? Dat leggen we je hier uit!

De zwarte vrijdag

Black Friday 2019 valt op 29 November, altijd de vierde zaterdag van deze maand. Ook al is het officieel maar één dag, er wordt door vele winkelketens de hele week aan meegedaan. Het belooft weer een geweldige uitverkoop te worden in 2019 en vele grote winkelketens hebben al aangegeven mee te doen met Black Friday. 

Grote ketens zoals de Media Markt, Lidl en Amazon zijn altijd de ideale plekken om de beste deals in te slaan. Zeker online is het heel handig shoppen, want je hebt alle informatie die je nodig hebt binnen hand bereik. Welke informatie handig is om te weten, dat bespreken we nu.

“aanbieding” of aanbieding?

Eén van de belangrijkste dingen om op te letten tijdens black Friday 2019 is of de aanbieding daadwerkelijk ook een aanbieding is. Heel veel winkels plakken aanbieding stickers ook al geven ze geen of heel weinig korting op hun artikelen.

Hoewel hier regels voor gelden in de verkoop aan consumenten worden deze helaas niet altijd nageleefd. Het is dus belangrijk om zorgvuldig te kijken of de producten die je gaat kopen ook daadwerkelijk afgeprijsd zijn. 

Elke euro is meegenomen, maar een paar euro korting op een bank van meerdere duizenden euro’s is nou niet echt een reden om deze zo snel in te slaan. Zeker niet tijdens Black Friday, wanneer er grote aanbiedingen te verkrijgen zijn op interieurartikelen.

Voor dit veel voorkomend probleem is het online shoppen tijdens black Friday ideaal. Online kan je makkelijk en snel de beste deals opzoeken. Het is vaak ook mogelijk om de oude prijzen te bekijken waardoor je zeker weet of het product afgeprijsd is of niet. Zo voorkom je de dupe te worden van de beruchte black Friday “aanbieding”, en kan jij genieten van alleen de beste (en echte) aanbiedingen.

Hoe shop je verstandig?

Verstandig shoppen tijdens de black Friday in 2019 is ook een punt dat wij Belgische consumenten vaak uit het oog verliezen. Er worden tal van emotionele- en psychologische triggers ingeschakeld om te zorgen dat we zo veel mogelijk kopen tijden dit soort uitverkopen. Hoewel je wellicht denkt dat je hier immuun voor bent, is dit niet het geval!

Wij kunnen er niks aan doen dat deze triggers gebruikt worden; wij gebruiken ze namelijk zelf ook zonder het te weten, maar we kunnen er wel op voorbereid zijn. Door van tevoren goed na te denken over wat je nodig hebt en wat je wilt kopen, zorg je ervoor dat je verstandig shopt en dus ook zoveel mogelijk bespaard zonder overdreven veel in te kopen.

Wat koop je?

Kerstcadeautjes zijn de perfecte kandidaat voor black Friday shoppen. Je zorgt zo dat je er op tijd bij bent en slaat ook je slag met de beste deals van het jaar. Huishoudelijke apparaten en schoonmaak producten zijn ook altijd populair. Als alles toch in de uitverkoop is kan je vaak wat geld besparen door grotere hoeveelheden in te slaan. 

Verder zien we dat elektronica het heel goed doet tijdens black Friday, dus ook in 2019 verwachten we dat dit een populaire categorie gaat zijn. Mocht je een nieuwe GSM nodig hebben of al een tijd uitkijkt naar een nieuwe TV is dit de ideale kans.

Conclusie

Black Friday 2019 wordt weer een prachtige mogelijkheid om de beste deals te vangen op de producten die je nodig hebt. Als je tot Antwerpen of Brussel kunt geraken kan je genieten van de gezelligheid, maar ook online valt er genoeg te besparen.

Door verstandig in te kopen en goed op te letten zorg je ervoor dat je ook daadwerkelijk geld bespaart op je aankopen. Met wat goede voorbereiding en oplettendheid bespaar je een hoop geld!

Black Friday: Waar we op moeten letten en hoe shop je verstandig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Post navigation